Kuchnia

kuchnia

Wysokoproteinowe amerykańskie naleśniki
Czego potrzebujesz?

Płatki owsiane – 1/2 szklanki
Banan – 1/2
Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
Cynamon – 1/2 łyżeczki
1 jajko lub 2 białka jajek
Odtłuszczony serek wiejski – 1/4 szklanki
Waniliowe mleko migdałowe – 2 łyżki (opcjonalnie zwykłe mleko)
Ulubione dodatki – jagody, truskawki, orzechy
Wykonanie:

Połącz wszystkie składniki. Zmiksuj, aż do otrzymania gładkiej masy. Spryskaj patelnie olejem w sprayu i wylej na nią ok. 1/4 uzyskanej masy. Smaż z każdej strony, aż placki lekko zbrązowieją. Z przepisu otrzymasz 3-4 naleśników. Pamiętaj, amerykańskie naleśniki są grubsze i bardziej przypominają placki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation