Kuchnia

naleśniki, pierogi, placki

Składniki na 5 dużych lub
10 mniejszych placków:
300g twarogu
2 jajka
1 ząbek czosnku
3-5 kawałków suszonych pomidorów
świeża bazylia
1 szklanka mąki
sól, pieprz

Do miski włożyć twaróg i utrzeć go widelcem.
Dodać mąkę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać i dodać pokrojone
suszone pomidory, przeciśnięty czosnek oraz posiekaną bazylię.
Mnie masa wyszła bardzo gęsta więcuformowałam z niej placuszki.
W oryginale masa powinna wyjść płynna.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, który
dodatkowo natłuścić masłem lub olejem.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Na papier wyłożyć placuszki i piec je ok. 20 minut.
W połowie pieczenia obrócić (powinny być zarumienione z obu stron).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation