Kuchnia

naleśniki, pierogi, placki

Migdałowy omlet Kaiserschmarrn białą czekoladą podany z żurawiną i posypany cukrem pudrem

Migdałowy omlet Kaiserschmarrn:
-2 duże jajka (białka i żółtka oddzielnie)
-3 łyżki mąki pełnoziarnistej
-3 łyżki tartych migdałów
-łyżeczka cukru wanilinowego
-1/4 szklanki mleka

Białka ubijamy na sztywną pianę. W osobnej misce mieszamy żółtka z mlekiem, mąką, migdałami oraz cukrem wanilinowym i dokładnie mieszamy. Masę powoli przelewamy do ubitych białek i mieszamy dokładnie, ale delikatnie. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i wylewamy jajeczną masę. Po ścięciu się spodu odwracami na drugą stronę i koimy (najlepiej łopatką drewnianą) na kawałkio. Podsmażamy jeszcze chwilę i zdejmujemy z patelni. Podajemy z ulubionymi dodatakami. Smacznego ;D
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation