Kuchnia

zupy

Pożywna zupa dyniowa
Składniki:

1/5 kg dyni
3 małe cebule
2 marchewki
½ łyżeczki cynamonu
5 goździków
szczypta cynamonu
szczypta imbiru w proszki
szczypta słodkiej papryki
300 ml śmietany
sól, pieprz do smaku
1/5 l rosołu z kostki rosołowej

Sposób przyrządzenia:
Miąższ dyni kroimy w średniej wielkości kostkę, marchewkę kroimy w plasterki. Cebulę kroimy na plasterki i podsmażamy na oliwie, kiedy cebula jest już szklista dodajemy dynię i jeszcze przez chwilę smażymy .Dodajemy przyprawy do smaku i, gotujemy około godziny. Wszystko miksujemy na jednolitą masę, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wlewamy zupę do talerzy na środek kładziemy łyżką kleksa ze śmietanyi rozprowadzamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation