Kuchnia

zupy

GĘSTY KREM Z PIECZAREK

Składniki:

300 g pieczarek
1,5 l wody
1 cebula
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
200 g wołowiny z kością
1 pietruszka
1 marchewka
1 liść laurowy
2 gałązki tymianku
sól
pieprz
gesty-krem-z-pieczarek



Sposób wykonania:
Warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
Wrzucić je do garnka, dodając jeszcze mięso z kością.
Dodać jeszcze tymianek oraz liść laurowy.
Wlać 1, litra wody i zagotować.
Trzymać na małym ogniu do powstania wywaru.
W między czasie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki pieczarki.
Gdy składniki staną się prawie miękkie dodać do nich pieczarki.
Gotować razem jeszcze około 40 minut.
Po tym czasie zdjąć garnek z ognia i wyjąć mięso.
Resztę zmiksować do powstania gładkiego kremu.
Zagęścić zupę mąka przesmażoną na maśle.
Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze około 5 minut.
Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation