Kuchnia

ciasteczka, bułeczki, babeczki

Waniliowy serniczek na bananowym spodzie

składniki na 1 serniczek
100 g twarogu
łycha ricotty
jajko
łyżeczka mąki kukurydzianej
pół łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
łyżka syropu waniliowego
kawałek banana
łyżeczka masła orzechowego
garść borówek amerykańskich
Białko oddzieliłam od żółtka, ubiłam na sztywno z cukrem. Żółtko zmiksowałam z serami, mąką, proszkiem i syropem. Połączyłam obie masy łyżką. Dno kokilki wyłożyłam plastrami banana, rozsmarowałam na nich łyżeczkę masła orzechowego. Wylałam pół masy sernikowej, sypnęłam borówki, przykryłam resztą masy. Zapiekałam 25 minut w 180'.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation