Kuchnia

ciasteczka, bułeczki, babeczki

drożdżówka jednoporcjowa

/1 porcja/
-35 gr.mąki przennej
-25 gr. maki żytniej
-10 gr. świeżych drożdży
-50 ml. letniej wody
- 1 łyżeczka/łyżka cukru (u mnie cukier puder trzcinowy)
- twaróg rozgnieciony z dodatkiem słodzika/syropu klonowego/miodu/i odrobiną mleka (u mnie domowe kokosowe)
- dowolne owoce u mnie truskawki i jagódki
Przygotowanie
Mąki, drożdże,wodę,cukier wymieszać.Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok.10min. W tym czasie zrobić twarożek.Foremkę dokładnie wysmarować masłem i wyłożyć połowę ciasta.Nadziać twarogiem, owocami i przykryć drugą połową ciasta.Z wierzchy posmarować odrobiną masła.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 15-20 min.Smaczngo
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation