Kuchnia

drób

indyk w piwie
400 g filetu z indyka,
250 ml piwa Książęcego Korzennego Aromatycznego,
250 ml wody (lub trochę więcej),
2 łyżki oleju,
łyżeczka curry,
1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu,
szczypta cynamonu
sól do smaku,
pół łyżeczki mąki kukurydzianej,
50 g suszonej żurawiny.
Indyka kroimy w sznycle. Nacieramy przyprawami i chwilkę podsmażamy na oleju z każdej strony aż będzie rumiany. Zalewamy indyka piwem oraz wodą i przykrywamy. Gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut aż mięso będzie miękkie, dodajemy żurawinę. Gotujemy jeszcze 3-4 minuty, wsypujemy mąkę kukurydzianą. Mieszamy, zagotowujemy. Gotowe danie możemy podać np. z kuskusem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation