Kuchnia

drób

pierś z kurczaka z serem pleśniowym
Składniki (na dwie porcje)
2 filety z piersi kurczaka
100 g sera pleśniowego
4 plasterki szybki parmeńskiej (lub innej podobnej)
ulubione przyprawy
przyprawa Maggi
Wykonanie
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie przyprawiamy je ulubionymi przyprawami. Następnie każdy z filetów nacinamy, tworząc kieszonkę. Mięso faszerujemy pokrojonym na kawałki serem pleśniowym. Następnie każdy z kawałków owijamy dwoma plasterkami szynki parmeńskiej.
Filety układamy na folii aluminiowej, a następnie obficie skrapiamy je przyprawą Maggi. Mięso szczelnie zawijamy w folię. Układamy je na blaszce, zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni około 45 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation