Kuchnia

słodkości

Co potrzebujemy:

Ciasteczka:
- pół szklanki mąki kasztanowej (można użyć innej, np ryżowej, ale kasztanowa daje prawdziwie oreowy smak)
- 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
- 2 (u mnie czubate;)) łyżki stałego oleju kokosowego
- 3 łyżki kakao
- 3-4 łyżki ksylitolu (lub erytrolu)
- 2-3 łyżki mleka kokosowego lub wody niegazowanej (dodajemy stopniowo, by wyszła dobra masa)
szczypta soli

(wszystkie składniki pochodzą ze sklepu fitness-food.pl)

Nadzienie:

- mąka kokosowa 3 łyżki /na całe opakowanie jogurtu (dodajemy stopniowo, ona zagęszcza naszą masę, jeśli wyjdzie za gesta można dodać mleko kokosowe)

*odżywka białkowa biała np waniliowa (opcjonalnie; wówczas 1-2 łyżki zamiast 1 łyżki mąki kokosowej)


- erytrol lub ksylitol - 2 łyżki lub więcej

- naturalny jogurt ekologiczny Oskyr z żywymi kulturami bakterii oskyrowymi o obniżonej zawartości laktozy i dwukrotnie większej ilości białka 150g ( jogurt naturalny jak i jabłkowy Oskyr pojawi się na dniach w sprzedaży!!! póki co polecam rabarbarowy
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation