Kuchnia

słodkości

Fit sernik orzechowy low carb

Potrzebujemy:

- 3 jajka
- 2 białka z jaj
- 500 g twarogu półtłustego - no dobra u mnie 200g chudego + 300g półtłusty- raz zmielony, bo nie mam cierpliwości do drugiego mielenia; już po pierwszym razie się cholernie klei do maszyny i rąk i jak sobie pomyślę, że później mam to domyć... nołp
- opakowanie jogurtu naturalnego z bakteryjami öSkyr
- 5 łyzek masła orzechowego polecam z nerkowców, ale, że mi było szkoda, to dodałam inne równie pyszne zwykłe-ale niezwykłe, bo bez cukru, bez tłuszczy trans NutVit
- ksylitol i erytrol , ja kupuje TU - dodajcie tyle ile uważacie, masę próbujemy przed pieczeniem, bez obaw, tak by miała odpowiedni dla Was poziom słodkości:) . Tylko nie zjedzcie za dużo ;P
- łyżeczka proszku do pieczenia

MUS (opcjonalnie)
- 2 batoniki białkowe MATRIX - poszatkować drobno
- mleko kokosowe bez cukru Eco mil


Mieszamy razem składniki , ja zrobiłam to widelcem, trochę próbowałam wpierw ręcznym blenderem, ale zbijał mi te batoniki w taką "krówkę" i musiałam je rozdzielać ;P. Koniec końców wyszła gęsta masa czekoladowa z kawałkami batoników. Mniam:)

Co robimy:

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Wszystkie składniki mieszamy za pomocą blendera aż do uzyskania jednolitej masy.

Całość przelewamy do tortownicy (u mnie śr ok 20cm) spryskanej Cooking Sprayem 0kcal.

Pieczemy 25 minut z termoobiegiem.

Studzimy ok 15 minut, po czym kroimy i jemy:)

http://belikewonderwoman.blogspot.com/2015/11/fit-sernik-orzechowy-low-carb.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation