Kuchnia

słodkości

Gryczana szarlotka z kokosową posypką

Składniki:
300g mąki gryczanej
100g wiórek kokosowych
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
4 łyżeczki stewii
Cynamon
4 duże jabłka
2 szkl. wody

Przygotowanie:
Mąkę dokładnie łączymy z proszkiem do pieczenia, sodą i stewią i jajkiem. Dolewamy 2 szkl. wody i mieszamy. 3 jabłka kroimy w paseczki, a 1 w kosteczkę. To pokrojone w kosteczkę dorzucamy do masy, a resztę wrzucamy na patelnię i "karmelizujemy" z ogromną ilością cynamonu. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy masę, a następnie podduszone jabłka. Obsypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy ok. 40-50 minut w 180 stopniach - do suchego patyczka.

http://czarnawisienka.blogspot.com/2015/05/gryczana-szarlotka-z-kokosowa-posypka.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation